Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię kaszę manna więc postanowiłam zrobić ją z musem jabłkowym i cynamonem , wyszła pyszna. Taką kaszkę pamiętam z mojego dzieciństwa , mama przygotowywała ją tylko z masełkiem odrobiną cukru i cynamonu.
garnek , miseczka lub talerz,
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
1/2 litra mleka zagotować z 2 łyżkami cukru, dodać 1 płaską łyżeczkę masła. Do gotującego się mleka wsypywać powoli 1/3 szklanki kaszę, energicznie mieszając aby nie powstały grudki. Gotuje, aż kaszka zgęstnieje. Kaszkę przelewam na głębszy talerz lub do miseczki. Nakładam mus jabłkowy, kaszkę obsypuje cynamonem.