Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki smak dzieciństwa - kasza manna z truskawkami. Sprawdzi się na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Jest niesamowicie sycąca, a podana z musem truskawkowym i kawałkami pokrojonych owoców smakuje po prostu obłędnie.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5734
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5734
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Mleko przelać do rondelka i zagotować. Do gorącego mleka dodać miód, Składniki wymieszać. W trakcie mieszania powoli wsypywać kaszę mannę. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
Truskawki dokładnie umyć, usunąć szypułki i osuszyć. Połowę truskawek zblendować. Pozostałą część pokroić na mniejsze kawałeczki.
Małe miseczki opłukać zimną wodą. Gorącą kaszę przelać do naczyń. Kaszę mannę polać sosem truskawkowym i udekorować pokrojonymi truskawkami. Smacznego!