Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki smak dzieciństwa - kasza manna z truskawkami. Sprawdzi się na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Jest niesamowicie sycąca, a podana z musem truskawkowym i kawałkami pokrojonych owoców smakuje po prostu obłędnie.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1436
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 150
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1436
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 150
Składniki
Mleko przelać do rondelka i zagotować. Do gorącego mleka dodać miód, Składniki wymieszać. W trakcie mieszania powoli wsypywać kaszę mannę. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
Truskawki dokładnie umyć, usunąć szypułki i osuszyć. Połowę truskawek zblendować. Pozostałą część pokroić na mniejsze kawałeczki.
Małe miseczki opłukać zimną wodą. Gorącą kaszę przelać do naczyń. Kaszę mannę polać sosem truskawkowym i udekorować pokrojonymi truskawkami. Smacznego!