Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki smak dzieciństwa - kasza manna z truskawkami. Sprawdzi się na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Jest niesamowicie sycąca, a podana z musem truskawkowym i kawałkami pokrojonych owoców smakuje po prostu obłędnie.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 258
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 163
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2465
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 8467
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 258
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 163
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2465
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 8467
Składniki
Mleko przelać do rondelka i zagotować. Do gorącego mleka dodać miód, Składniki wymieszać. W trakcie mieszania powoli wsypywać kaszę mannę. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
Truskawki dokładnie umyć, usunąć szypułki i osuszyć. Połowę truskawek zblendować. Pozostałą część pokroić na mniejsze kawałeczki.
Małe miseczki opłukać zimną wodą. Gorącą kaszę przelać do naczyń. Kaszę mannę polać sosem truskawkowym i udekorować pokrojonymi truskawkami. Smacznego!