Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki smak dzieciństwa - kasza manna z truskawkami. Sprawdzi się na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Jest niesamowicie sycąca, a podana z musem truskawkowym i kawałkami pokrojonych owoców smakuje po prostu obłędnie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10268
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2904
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2003
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10268
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2904
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2003
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
Składniki
Mleko przelać do rondelka i zagotować. Do gorącego mleka dodać miód, Składniki wymieszać. W trakcie mieszania powoli wsypywać kaszę mannę. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
Truskawki dokładnie umyć, usunąć szypułki i osuszyć. Połowę truskawek zblendować. Pozostałą część pokroić na mniejsze kawałeczki.
Małe miseczki opłukać zimną wodą. Gorącą kaszę przelać do naczyń. Kaszę mannę polać sosem truskawkowym i udekorować pokrojonymi truskawkami. Smacznego!