Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki smak dzieciństwa - kasza manna z truskawkami. Sprawdzi się na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Jest niesamowicie sycąca, a podana z musem truskawkowym i kawałkami pokrojonych owoców smakuje po prostu obłędnie.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Mleko przelać do rondelka i zagotować. Do gorącego mleka dodać miód, Składniki wymieszać. W trakcie mieszania powoli wsypywać kaszę mannę. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
Truskawki dokładnie umyć, usunąć szypułki i osuszyć. Połowę truskawek zblendować. Pozostałą część pokroić na mniejsze kawałeczki.
Małe miseczki opłukać zimną wodą. Gorącą kaszę przelać do naczyń. Kaszę mannę polać sosem truskawkowym i udekorować pokrojonymi truskawkami. Smacznego!