Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z mięsem i warzywami"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 433
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 35
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 433
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 35
Składniki
Umyte mięso pokrój w kostkę. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w paski. Pomidorki przekrój na połówki lub ćwiartki.
Na patelni rozgrzej olej, smaż na nim mięso przez kilka minut aż się zrumieni. Przełóż do miski, przykryj. Na tej samej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki.
Smaż ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj paprykę, dolej odrobinę wody i duś 10 minut. Na koniec dodaj pomidorki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość duś jeszcze około 5 minut. Warzywa przełóż do mięsa.
Na patelni, na oleju, zeszklij drobno posiekaną cebulę. Dodaj kaszę, smaż chwilę aż kasza wchłonie cały tłuszcz. Wlej część bulionu warzywnego, wymieszaj i przykryj pokrywką. Gdy kasza wchłonie płyn, dodaj niewielką ilość bulionu, zamieszaj, przykryj i gotuj do momentu wchłonięcia płynu przez kaszę. Wszystkie te czynności powtarzaj aż kasza będzie miękka.
Do kaszy dodaj warzywa oraz mięso. Wymieszaj, dopraw solą oraz pieprzem i jeszcze chwilkę podgrzewaj. Na koniec danie posyp koperkiem.
<strong>: 45 minut. Porcja: 270 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie