Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z mięsem i warzywami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2460
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2460
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Umyte mięso pokrój w kostkę. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w paski. Pomidorki przekrój na połówki lub ćwiartki.
Na patelni rozgrzej olej, smaż na nim mięso przez kilka minut aż się zrumieni. Przełóż do miski, przykryj. Na tej samej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki.
Smaż ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj paprykę, dolej odrobinę wody i duś 10 minut. Na koniec dodaj pomidorki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość duś jeszcze około 5 minut. Warzywa przełóż do mięsa.
Na patelni, na oleju, zeszklij drobno posiekaną cebulę. Dodaj kaszę, smaż chwilę aż kasza wchłonie cały tłuszcz. Wlej część bulionu warzywnego, wymieszaj i przykryj pokrywką. Gdy kasza wchłonie płyn, dodaj niewielką ilość bulionu, zamieszaj, przykryj i gotuj do momentu wchłonięcia płynu przez kaszę. Wszystkie te czynności powtarzaj aż kasza będzie miękka.
Do kaszy dodaj warzywa oraz mięso. Wymieszaj, dopraw solą oraz pieprzem i jeszcze chwilkę podgrzewaj. Na koniec danie posyp koperkiem.
<strong>: 45 minut. Porcja: 270 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie