Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia: herbatniki przełożone masą z kaszy manny z bakaliami. Pomysł na szybki i prosty deser:)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3696
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 156
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3696
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 156
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Blaszkę smarujemy cienką warstwą masła i wykładamy herbatnikami. Mleko zagotowujemy z cukrem, masłem i kakao /rozmieszanym z niewielką ilością mleka/. Do gotującego się mleka energicznie mieszając powoli wsypujemy kaszę manny. Ciągle mieszając gotujemy na małym ogniu do czasu aż masa zgęstnieje.Na koniec dodajemy drobno posiekane bakalie /orzechy, rodzynki, itp/. Gorącą masę przelewamy na herbatniki. Odstawiamy na kilka min, by masa lekko przestygła i przykrywamy warstwą herbatników. Odstawiamy do wystygnięcia a następnie chłodzimy kilka godzin w lodówce. Dekorujemy według uznania: polewą czekoladową lub zalewamy gęstniejącą galaretką.