Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 53
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7589
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 128
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 870
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 53
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7589
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 128
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 870
Składniki
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników.
Do garnuszka wlewamy 4 szklanki mleka, dodajemy masło i wsypujemy cukier oraz kakao. Gotujemy cały czas mieszając. Wlewamy zapach.
W miseczce rozprowadzamy kaszę w szklance mleka.
Gdy mleko się zagotuje to wlewamy kaszę energicznie mieszając drewnianą łyżką tak aby nie powstały grudy i masą się nie przypaliła. Najlepiej na średnim gazie.
Gorącą masę wykładamy na herbatniki i układamy kolejną warstwę ciastek, delikatnie dociskając.
Do rondelka wlewamy śmietankę i dodajemy połamane czekolady z drobnymi orzechami. Gotujemy do zgęstnienia na średnim gazie. Następnie dekorujemy ciasto.
Wystudzone ciasto powinno "przespać nockę w lodówce" ;-) Smacznego