Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to jeden z najpyszniejszych deserów jakie znam. Jest kremowa i bardzo delikatna, a dodatek kawy i wanilii nadaje jej wyjątkowego charakteru. Ten deser rodem z Włoch zadomowił się u nas na dobre.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 244
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1460
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8924
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 244
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1460
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8924
Składniki
Śmietankę z mlekiem przelać do rondla dodać miąższ z wanilii i pusty strąk, oraz cukier. Podgrzać mieszając, ale nie doprowadzając co wrzenia. Zdjąć z ognia i usunąć strąk wanilii. Kawę rozpuścić w 1 łyżce wrzącej wody. Dodać do śmietany z mlekiem. Żelatynę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody, wymieszać do rozpuszczenia i dodać do pozostałych składników. Wymieszać. Panna cottę przestudzić i przelać do silikonowych foremek lub małych filiżanek. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem zamoczyć naczynie w ciepłej wodzie, aby łatwiej było wyciągnąć deser.