Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kawowe bezy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Białka ubij na sztywno z octem, dodając stopniowo cukier i mąkę ziemniaczaną. Masę włóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij bezy na papier do pieczenia. Piecz 30 minut w 110°C, potem 2 i pół godziny w 90°C. Ostudź w wyłączonym piekarniku.
Krem: jajka ubij z cukrem na parze. Zdejmij z gazu, ubijaj, aż masa ostygnie. Masło utrzyj, dodając masę. Kawę zalej 4-5 łyżkami wrzątku, zaparz. Ostudź, fusy dodaj do kremu, wymieszaj. Kremem przełóż bezy. Udekoruj np. stopioną czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie