Do góry

Desery Przepis na:

Kawowe bezy

Kawowe bezy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Kawowe bezy"

Składniki

  • 6 białek
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka octu
  • 35 dag cukru. Krem: 20 dag masła
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka mielonej kawy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubij na sztywno z octem, dodając stopniowo cukier i mąkę ziemniaczaną. Masę włóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij bezy na papier do pieczenia. Piecz 30 minut w 110°C, potem 2 i pół godziny w 90°C. Ostudź w wyłączonym piekarniku.

  2. Krem: jajka ubij z cukrem na parze. Zdejmij z gazu, ubijaj, aż masa ostygnie. Masło utrzyj, dodając masę. Kawę zalej 4-5 łyżkami wrzątku, zaparz. Ostudź, fusy dodaj do kremu, wymieszaj. Kremem przełóż bezy. Udekoruj np. stopioną czekoladą.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń