Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty deser dla wszystkich miłośników kawy :)
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 837
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 12940
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 1834
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 63
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 837
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 12940
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 1834
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 63
Składniki
Tortownicę o śr. 22 cm, wykładamy papierem. Układamy biszkopty, nasączamy kawą. Do miski przekładamy mascarpone, Skyr oraz śmietankę. Miksujemy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy parę łyżek kremu, mieszamy i z powrotem wlewamy do kremu. Miksujemy. Połowę kremu wykładamy na biszkopty, posypujemy kakao. Nakładamy 2 warstwę biszkoptów, nasączamy je kawą. Do pozostałego kremu wlewamy zaparzoną kawę, dodajemy cappuccino i miksujemy. Jeśli trzeba dosładzamy cukrem pudrem. Krem wykładamy na biszkopty. Posypujemy kakao.