Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks świąteczny z orzechami, skórką cytrusową, daktylami i owocami kandyzowanymi.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54175
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 523
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5488
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54175
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 523
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5488
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na jasny krem. Następnie ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy porcjami na przemian z mlekiem. Ciasto dokładnie ucieramy. Dodajemy owoce kandyzowane, skórki cytrusowe, posiekane orzechy i daktyle i ciasto dokładnie mieszamy. Przekładamy do dwóch natłuszczonych i oprószonych bułką tartą keksówek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45 min.