Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks świąteczny z orzechami, skórką cytrusową, daktylami i owocami kandyzowanymi.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1341
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12704
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4081
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1341
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12704
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4081
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na jasny krem. Następnie ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy porcjami na przemian z mlekiem. Ciasto dokładnie ucieramy. Dodajemy owoce kandyzowane, skórki cytrusowe, posiekane orzechy i daktyle i ciasto dokładnie mieszamy. Przekładamy do dwóch natłuszczonych i oprószonych bułką tartą keksówek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45 min.