Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks świąteczny z orzechami, skórką cytrusową, daktylami i owocami kandyzowanymi.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94022
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2770
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3558
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1647
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2330
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94022
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2770
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3558
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1647
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2330
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na jasny krem. Następnie ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy porcjami na przemian z mlekiem. Ciasto dokładnie ucieramy. Dodajemy owoce kandyzowane, skórki cytrusowe, posiekane orzechy i daktyle i ciasto dokładnie mieszamy. Przekładamy do dwóch natłuszczonych i oprószonych bułką tartą keksówek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45 min.