Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks świąteczny z orzechami, skórką cytrusową, daktylami i owocami kandyzowanymi.
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 235
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 809
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 194
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 523
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 282
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 235
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 809
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 194
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 523
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 282
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na jasny krem. Następnie ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy porcjami na przemian z mlekiem. Ciasto dokładnie ucieramy. Dodajemy owoce kandyzowane, skórki cytrusowe, posiekane orzechy i daktyle i ciasto dokładnie mieszamy. Przekładamy do dwóch natłuszczonych i oprószonych bułką tartą keksówek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45 min.