Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2077
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421352
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2052
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2077
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421352
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2052
Składniki
Bakalie posiekać i obtoczyć w mące.
Masło utrzeć, dodając cukier, zoltka, mąkę z proszkiem. Do utartej masy dodajemy bakalie i ubite białka.
Formę smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą (lub wykładamy pergaminem - wg upodobań) i wylewamy masę. Wlane ciasto nacinamy po środku, wzdłuż, nożem namoczonym w roztopionym maśle.
Pieczemy 1 godzinę w temp.180. Można ciut dłużej, trzeba kontrolować. Każdy piec piecze inaczej:)