Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Bakalie posiekać i obtoczyć w mące.
Masło utrzeć, dodając cukier, zoltka, mąkę z proszkiem. Do utartej masy dodajemy bakalie i ubite białka.
Formę smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą (lub wykładamy pergaminem - wg upodobań) i wylewamy masę. Wlane ciasto nacinamy po środku, wzdłuż, nożem namoczonym w roztopionym maśle.
Pieczemy 1 godzinę w temp.180. Można ciut dłużej, trzeba kontrolować. Każdy piec piecze inaczej:)