Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1149
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13192
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1149
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13192
Składniki
Bakalie posiekać i obtoczyć w mące.
Masło utrzeć, dodając cukier, zoltka, mąkę z proszkiem. Do utartej masy dodajemy bakalie i ubite białka.
Formę smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą (lub wykładamy pergaminem - wg upodobań) i wylewamy masę. Wlane ciasto nacinamy po środku, wzdłuż, nożem namoczonym w roztopionym maśle.
Pieczemy 1 godzinę w temp.180. Można ciut dłużej, trzeba kontrolować. Każdy piec piecze inaczej:)