Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks ananasowy w polewie"
Polecam.
Odsłon: 539
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 456
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 318
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 779
Polecam.
Odsłon: 539
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 456
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 318
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 779
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem, następnie porcjami dodaj do nich miękką kostkę do pieczenia Kasię i utrzyj całość mikserem. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko.
Ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze się połączą. Dorzuć kandyzowaną mieszankę ananasową. Białka ubij, delikatnie domieszaj do ciasta. Foremkę posmaruj Kostką do pieczenia Kasia. Oprósz tartą bułką. Nałóż do niej ciasto. Keks piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Gotowe ciasto ostrożnie wyjmij z formy, wystudź. Oblej polewą albo posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania 55 minut Temperatura pieczenia 180°C Forma ok. 24 x10 cmŹródło: Tina