Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na keks bezglutenowy, nie jest to łatwy wypiek, ale warto się natrudzić. Osoby na diecie bezglutenowej też mogą cieszyć się tym wspaniałym ciastem. Polecam serdecznie :-)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336579
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3379
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2374
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336579
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3379
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2374
Składniki
1. Masło z cukrem ucieramy w mikserze na średnich obrotach. 2. Cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku. 3. Mąki mieszamy w misce wraz z proszkiem do pieczenia. 4. Cały czas miksując stopniowo wsypujemy mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. 5. Do bakalii dodajemy 1 łyżkę zmieszanych mąk i mieszamy. 6. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, następnie 1/3 ubitej piany dodajemy do zmiksowanej masy, delikatnie mieszamy, dodajemy bakalie, mieszamy, dodajemy pozostałą część piany, mieszamy. 7. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy np. mąką z ziaren amarantusa, następnie przekładamy ciasto, nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. 8. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę z grzaniem góra-dół, do suchego patyczka. Upieczone pozostawiamy do przestudzenia, następnie wyciągamy z formy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :-)