Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na keks bezglutenowy, nie jest to łatwy wypiek, ale warto się natrudzić. Osoby na diecie bezglutenowej też mogą cieszyć się tym wspaniałym ciastem. Polecam serdecznie :-)
1. Masło z cukrem ucieramy w mikserze na średnich obrotach.
2. Cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku.
3. Mąki mieszamy w misce wraz z proszkiem do pieczenia.
4. Cały czas miksując stopniowo wsypujemy mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia.
5. Do bakalii dodajemy 1 łyżkę zmieszanych mąk i mieszamy.
6. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, następnie 1/3 ubitej piany dodajemy do zmiksowanej masy, delikatnie mieszamy, dodajemy bakalie, mieszamy, dodajemy pozostałą część piany, mieszamy.
7. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy np. mąką z ziaren amarantusa, następnie przekładamy ciasto, nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
8. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę z grzaniem góra-dół, do suchego patyczka.
Upieczone pozostawiamy do przestudzenia, następnie wyciągamy z formy i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :-)
Chleb z dodatkiem mąki kukurydzianej o pięknym charakterystycznym kolorze. Sz...
Odsłon: 32512
Dzisiaj podzielę się z Wami podstawowym przepisem na kolejne naleśniki tym ra...
Odsłon: 16008
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 681
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4342
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 36
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 681
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4342
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 36
Składniki
1. Masło z cukrem ucieramy w mikserze na średnich obrotach. 2. Cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku. 3. Mąki mieszamy w misce wraz z proszkiem do pieczenia. 4. Cały czas miksując stopniowo wsypujemy mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. 5. Do bakalii dodajemy 1 łyżkę zmieszanych mąk i mieszamy. 6. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, następnie 1/3 ubitej piany dodajemy do zmiksowanej masy, delikatnie mieszamy, dodajemy bakalie, mieszamy, dodajemy pozostałą część piany, mieszamy. 7. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy np. mąką z ziaren amarantusa, następnie przekładamy ciasto, nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. 8. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę z grzaniem góra-dół, do suchego patyczka. Upieczone pozostawiamy do przestudzenia, następnie wyciągamy z formy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Tort ze świeżymi wiśniami i pianką wiśniową
Desery
Błyskawiczne ciastka serkiem i borówkami
Desery
Ciasto bez pieczenia na herbatnikach
Desery
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Tort ze świeżymi wiśniami i pianką wiśniową
Bardzo prosty w wykonaniu, a zarazem efektowny tort, w którym warstwy puszyst...
Odsłon: 56
Błyskawiczne ciastka serkiem i borówkami
Do kawki polecam smaczne szybkie ciasteczka
Odsłon: 133