Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was dzisiaj słodką petardę! Keks bezglutenowy - słodki, puszysty, pyszny! Koniecznie wypróbujcie podczas trwającego karnawału!
keksówka, mikser, miska, szpatułka
ekspresowe bułeczki bezglutenowe z dodatkiem ziaren słonecznika
Odsłon: 18563
Polecam dziś mój przepis na bezglutenowe amerykańskie naleśniki, które robię...
Odsłon: 2096
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 180
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1129
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 366
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 180
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1129
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 366
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na puszysto. Odstawiamy na chwilę na bok. Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę, aż zbieleje i potroi swoją objętość. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i w małych partiach dodajemy do ubitych żółtek, masa będzie szybko gęstnieć, więc proponuję w między czasie dodawać olej, aż do wyczerpania mąki i oleju. Całość z powodzeniem można mieszać mikserem. Ciasto delikatnie mieszamy z ubitymi białkami. Dodajemy bakalie i całość mieszamy szpatułką.
Ciasto przelewamy do keksówki - polecam o formę o standardowych rozmiarach. Pieczemy przez 55-60 minut w temperaturze 180 st.C. Po wystudzeniu dowolnie dekorujemy - cukrem pudrem, lukrem lub czekoladą. Smacznego! :)
Przepisy Desery
Desery
Mazurek Wielkanocny
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Mazurek Wielkanocny
Mazurek Wielkanocny to tradycyjne ciasto którego nie może zabraknąć na Wielka...
Odsłon: 41
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 471