Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny smak dla amatorów kesku i lodów...
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1208
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4862
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1208
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4862
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1524
Składniki
Keks płasko przekroić na 3 części. Kwaśną śmietanę dobrze wymieszać/ubić z cukrem, dodać pokrojone w kostkę owoce kandyzowane (ja dodałam skórkę pomarańczową) i miąższ wydrążony z laski wanilii. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do kwaśnej śmietany. Delikatnie wymieszać. Keksówkę wylożyć folią i ułożyć połowę kremu. Na to położyć drugi keks i pozostałą część kremu. Na wierzch położyć ostatni kawałek keksu. Dellikatnie docisnąć. Zawinąć górę folią i wstawić do zamrażalnika, żeby ciasto się zmroziło. Do czasu zjedzenia trzymać wyłącznie w zamrażalniku. SMACZNEGO
PS. do kremu można dodać 4 łyżeczki wiśniówki.