Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny smak dla amatorów kesku i lodów...
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3655
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2786
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3655
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2786
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 281
Składniki
Keks płasko przekroić na 3 części. Kwaśną śmietanę dobrze wymieszać/ubić z cukrem, dodać pokrojone w kostkę owoce kandyzowane (ja dodałam skórkę pomarańczową) i miąższ wydrążony z laski wanilii. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do kwaśnej śmietany. Delikatnie wymieszać. Keksówkę wylożyć folią i ułożyć połowę kremu. Na to położyć drugi keks i pozostałą część kremu. Na wierzch położyć ostatni kawałek keksu. Dellikatnie docisnąć. Zawinąć górę folią i wstawić do zamrażalnika, żeby ciasto się zmroziło. Do czasu zjedzenia trzymać wyłącznie w zamrażalniku. SMACZNEGO
PS. do kremu można dodać 4 łyżeczki wiśniówki.