Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny smak dla amatorów kesku i lodów...
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 352
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 387
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1462
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5681
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 352
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 387
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1462
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5681
Składniki
Keks płasko przekroić na 3 części. Kwaśną śmietanę dobrze wymieszać/ubić z cukrem, dodać pokrojone w kostkę owoce kandyzowane (ja dodałam skórkę pomarańczową) i miąższ wydrążony z laski wanilii. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do kwaśnej śmietany. Delikatnie wymieszać. Keksówkę wylożyć folią i ułożyć połowę kremu. Na to położyć drugi keks i pozostałą część kremu. Na wierzch położyć ostatni kawałek keksu. Dellikatnie docisnąć. Zawinąć górę folią i wstawić do zamrażalnika, żeby ciasto się zmroziło. Do czasu zjedzenia trzymać wyłącznie w zamrażalniku. SMACZNEGO
PS. do kremu można dodać 4 łyżeczki wiśniówki.