Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks, który robię co roku na Święta Bożego Narodzenia od przeszło 20 lat. Czasem dodaję same orzechy, czasem mieszankę keksową – zależy na co przyjdzie mi ochota. Ciasto długo zachowuje świeżość.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 155
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1249
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 155
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1249
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Składniki
W rondelku roztapiamy margarynę, a następnie ją studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia i przestudzoną margarynę. Na końcu wsypujemy bakalie obtoczone w mące. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.