Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks, który robię co roku na Święta Bożego Narodzenia od przeszło 20 lat. Czasem dodaję same orzechy, czasem mieszankę keksową – zależy na co przyjdzie mi ochota. Ciasto długo zachowuje świeżość.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13772
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1583
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15339
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6262
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13772
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1583
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15339
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6262
Składniki
W rondelku roztapiamy margarynę, a następnie ją studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia i przestudzoną margarynę. Na końcu wsypujemy bakalie obtoczone w mące. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.