Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Keks z pomarańczowym lukrem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 277
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 277
Składniki
Wszystkie na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Bakalie wymieszaj z łyżką mąki. Mleko wymieszaj z rumem i aromatem. Mąkę wymieszaj z solą, sodą i proszkiem.
Masło utrzyj z cukrem, dodając jajka. Potem na przemian mleko i mąkę. Wsyp bakalie, połącz. Napełnij keksówkę (35 na 12 cm). Piecz ok. 70 min w 170°C.
Lukier: mleko utrzyj z cukrem i aromatem. Polukruj keks i posyp kandyzowanymi owocami.
Jest pięknie wyrośnięty i fantastycznie kolorowy. Przepis przysłała Katarzyna Cukier z DomasznaŹródło: Chwila dla Ciebie