Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite twarogowe pączki bez cukru i bez glutenu. Idealnie nadają się dla osób będących na diecie ketogenicznej. Są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13275
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2599
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3747
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4770
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13275
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2599
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3747
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4770
Składniki
W dużej misce rozgnieć twaróg. Dodaj do niego roztrzepane jajka i pastę waniliową, wymieszaj. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę i ponownie dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy twarogowej formuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
W garnku rozpuść smalec, gdy się rozgrzeje, wykładaj po kilka kulek i smaż z obu stron na złoty kolor.
Gotowe pączki obtocz w słodziku wymieszanym wraz z cynamonem.