Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paleo ciastka z okazji święta Halloween, z dodatkiem najbardziej halloweenowego warzywa, jakim jest dynia. Polewa z musu i mleka kokosowego w roli krwi, tylko tym razem fioletowej... Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na https://moderncavegirl.pl
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 469
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 844
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 248
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 469
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 844
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 248
Składniki
Wszystkie składniki ciastek zagnieść razem w celu uzyskania jednolitego ciasta. W tym celu gorąco polecam użyć mikser planetarny ze specjalną przystawką do ucierania ciasta - 2 minuty i gotowe. Ciasto schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, odrywać po kawałku i formować paluchy. Koniec każdego z nich udekorować migdałem na wzór paznokcia oraz nożem zrobić kilka poprzecznych nacięć w celu imitacji przegubów w palcach. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza w termoobiegu przez ok 25 minut aż ciastka dobrze się zrumienią (czym bardziej zrumienione tym mniej się potem kruszą). Całkowicie wystudzić.
W celu przyrządzenia polewy, podgrzać na małym ogniu mus kokosowy razem z mlekiem kokosowym. Gdy mus się całkowicie rozpuści, dodać kilka kropli barwnika i dobrze wymieszać. Polewać paluchy jeszcze lekko ciepłą polewą.