Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz połączenie bananów i karmelu, mamy dla ciebie propozycję idealną. Ciasto Banoffee jest nie tylko przepyszne, ale również nie wymaga pieczenia, dlatego bez problemów wykonają je nawet początkujący kucharze. Przepis na Banoffee jest odporny na jakiekolwiek pomyłki. Wystarczy, że ubijesz masę śmietanową, ułożysz wszystkie składniki w odpowiedniej kolejności, a następnie wstawisz je do lodówki. Największa trudność? Oczekiwanie, aż ciasto banoffee będzie gotowe!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9927
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2571
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1699
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3816
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9927
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2571
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1699
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3816
Składniki
Herbatniki rozdrobnij i połącz z roztopionym masłem i pokrojonymi drobno migdałami. Wyłóż dno foremki.
Masę krówkową wstaw do gorącej wody, aby stała się luźniejsza i rozsmaruj na spodzie. Ułóż plastry bananów wcześniej skropione sokiem z cytryny (by nie ściemniały).
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem i dodawaj stopniowo mascarpone. Masę wyłóż na banany.
Z czekolady zrób wiórki i udekoruj nimi wierzch ciasta. W tym celu możesz również wykorzystać plasterki bananów lub chipsy bananowe. Ciasto banoffee schładzaj przez minimum 3 godziny, a następnie podawaj.