Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 577
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 577
Składniki
Na mleku gotujemy budyń w trakcie mieszając dodajemy cukier. Na stolnicę posypaną mąką wykładamy ciasto, rozwałkowywujemy i kroimy kwadraty. Krawędzie wykrojonych kwadratów smarujemy rozkłóconym jajkiem a w środek wykładamy na każdy po 2 łyżki budyniu. Kwadraty składamy na połowę i dość mocno dociskamy brzegi ciasta aby się nie rozkleiło. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 220st. C