Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki ze szpinakiem i fetą"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 69
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 193
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 239
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 415
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 69
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 193
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 239
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 415
Składniki
Liście szpinaku dokładnie oczyść (w razie potrzeby usuń sztywne łodygi), opłucz i odcedź. Na patelni rozpuść masło, dodaj liście szpinaku i duś, aż wygotuje się cała woda. Następnie włóż do durszlaka i poczekaj, aż ostygnie.
Duszony szpinak pokrój i włóż do miski. Dodaj rozkruszony ser i pokrojonego w kawałki wędzonego łososia. Całość dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszaj.
Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj placek z ciasta francuskiego. Pokrój go w prostokąty 24x12 cm, a krawędzie posmaruj rozbełtanym jajkiem. Na połowę każdego prostokąta połóż łyżkę farszu, przykryj drugą połową ciasta i dokładnie dociśnij krawędzie widelcem.
Kieszonki ze szpinakiem przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie posmaruj wcześniej rozmąconym jajkiem.
Piecz do przyrumienienia w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 200 °C przez około 20 minut.
Czas przygotowania: ok. 45 minut Kalorie: porcja 474 kcal.Źródło: Na żywo