Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nieziemsko słodkie, pyszne, puszyste, delikatne. Przyrządzisz je bez pieczenia. Jest bardzo proste w przyrządzeniu. Polecam wszystkim smakoszom słodkości.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1494
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 613
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1494
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 613
Składniki
300ml śmietanki podgrzać (nie gotować), następnie dodać połamaną białą czekoladę. Pozostawić na 5 minut, a następnie mieszać aż do rozpuszczenia. Tak samo postępować z czekoladą mleczną. Tak przygotowaną śmietankę należy schłodzić przez 12 godzin. Po wychłodzeniu do jasnej śmietany dodać mascarpone i ubić na puszystą masę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki, które przykryć białą masą. Na tej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną maseę i udekorować płatkami Kangus. Ciasto należy schłodzić przed podaniem.