Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kisiel mleczny, który przygotujecie z zaledwie czterech prostych składników. Przysmak z dawnych lat. Idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie, kolację lub deser. Przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Jego smak można wzbogacić o świeże owoce, dżem, miód lub cynamon.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1356
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1356
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Składniki
1 i 1/2 szklanki mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy. Laskę wanilii rozcinamy i dodajemy do gotującego się mleka.
W pozostałej części mleka rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną oraz cukier. Gotową mieszankę przelewamy do gotującego się mleka. Kisiel mleczny energicznie mieszamy, tak aby się nie przypalił. Gotujemy przez kilka minut, aż kisiel zgęstnieje.
Gotowy kisiel mleczny przelewamy do miseczek opłukanych zimną wodą. Podajemy z ulubionymi dodatkami - orzechami, owocami, miodem lub domowym dżemem.