Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kisiel mleczny, który przygotujecie z zaledwie czterech prostych składników. Przysmak z dawnych lat. Idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie, kolację lub deser. Przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Jego smak można wzbogacić o świeże owoce, dżem, miód lub cynamon.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 100
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 75
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 528
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 100
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 75
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 528
Składniki
1 i 1/2 szklanki mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy. Laskę wanilii rozcinamy i dodajemy do gotującego się mleka.
W pozostałej części mleka rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną oraz cukier. Gotową mieszankę przelewamy do gotującego się mleka. Kisiel mleczny energicznie mieszamy, tak aby się nie przypalił. Gotujemy przez kilka minut, aż kisiel zgęstnieje.
Gotowy kisiel mleczny przelewamy do miseczek opłukanych zimną wodą. Podajemy z ulubionymi dodatkami - orzechami, owocami, miodem lub domowym dżemem.