Do góry

Desery Przepis na:

Kisiel z ciemnych winogron

Kisiel z ciemnych winogron

Autor:

Przepisów i artykułów: 314 Ocena: 3871

Dodano:

Odsłon: 481

Przepis na kisiel z ciemnych winogron.

Składniki

  • 1 l kulek z ciemnego winogrono
  • 100 ml wody
  • cukier do smaku (ok 1-2 łyżki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kisiel z ciemnych winogron

Przygotowanie

  1. Winogrona opłukać i usunąć z szypułek zalać wodą i gotować pod przykrycie na małym ogniu ok 10 minut. Po tym czasie winogrona puszczą sok i „kolor”, przecedzić je przez gęste sito aby usunąć pestki. Powstały sok ponownie zagotować posłodzić do smaku ( smaczniejszy jest kwaskowaty) i wlać mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Mieszając zagotować kisiel.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń