Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kisiel z ciemnych winogron.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 55
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 96
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3513
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 55
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 96
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3513
Składniki
Winogrona opłukać i usunąć z szypułek zalać wodą i gotować pod przykrycie na małym ogniu ok 10 minut. Po tym czasie winogrona puszczą sok i „kolor”, przecedzić je przez gęste sito aby usunąć pestki. Powstały sok ponownie zagotować posłodzić do smaku ( smaczniejszy jest kwaskowaty) i wlać mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Mieszając zagotować kisiel.