Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kisiel z ciemnych winogron.
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3910
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 235
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 65
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 798
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 507
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3910
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 235
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 65
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 798
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 507
Składniki
Winogrona opłukać i usunąć z szypułek zalać wodą i gotować pod przykrycie na małym ogniu ok 10 minut. Po tym czasie winogrona puszczą sok i „kolor”, przecedzić je przez gęste sito aby usunąć pestki. Powstały sok ponownie zagotować posłodzić do smaku ( smaczniejszy jest kwaskowaty) i wlać mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Mieszając zagotować kisiel.