Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kisiel z ciemnych winogron.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Winogrona opłukać i usunąć z szypułek zalać wodą i gotować pod przykrycie na małym ogniu ok 10 minut. Po tym czasie winogrona puszczą sok i „kolor”, przecedzić je przez gęste sito aby usunąć pestki. Powstały sok ponownie zagotować posłodzić do smaku ( smaczniejszy jest kwaskowaty) i wlać mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Mieszając zagotować kisiel.