Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie ochotę zaskoczyć bliskich nietypowym deserem, kisiel z dyni będzie idealnym rozwiązaniem. Prosty do zrobienia, zaskakujący smakiem. Cała rodzina będzie się zajadać.
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 126
Mięsko zdecydowanie dla wybrednych dzieciaków. Moje nie lubią żadnych dodatkó...
Odsłon: 332
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 4723
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 208
Sałatka z jajkiem, awokado i pomidorkami polana sosem czosnkowym i posypana p...
Odsłon: 1040
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 126
Mięsko zdecydowanie dla wybrednych dzieciaków. Moje nie lubią żadnych dodatkó...
Odsłon: 332
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 4723
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 208
Sałatka z jajkiem, awokado i pomidorkami polana sosem czosnkowym i posypana p...
Odsłon: 1040
Składniki
Przygotuj puree z pieczonej dyni. Przy pomocy blendera zetrzyj ją na bardzo gładką masę, pozbawioną jakichkolwiek grudek. Aby, puree było aksamitne, możesz dodatkowo przetrzeć je przez sitko.
Z umytych pomarańczy zetrzyj skórkę przy pomocy tarki o drobnych oczkach. Dodaj ją razem z cząstkami pomarańczy do pure dyniowego i ponownie zblenduj na gładką maskę.
Przekrój wzdłuż laskę wanili oraz wybierz z niej nasionka przy pomocy noża. Dodaj je wraz z cynamonem i miodem (lub cukrem) do dyni. Całość przełóż do rondelka i zacznij podgrzewać.
Sok pomarańczowy wymieszaj z mąką ziemniaczaną, tak aby nie był w nim żadnych grudek. Dodaj płyn do dyni, a następnie podgrzewaj cały czas gotując. Gdy masa zostanie doprowadzona do wrzenia, mocno zgęstnieje. Jeśli będzie zbyt gęsta, możesz rozcieńczyć ją dodatkową porcją soku pomarańczowego.
Tak przygotowany kisiel dyniowy przełóż do pucharków lub miseczek. Podawaj lekko przestudzony, z dodatkiem posiekanych orzechów włoskich.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek kajmakowy
Desery
Mazurek z dżemem
Desery
Drożdżowa buchta z ricottą i jabłkiem
Desery
Seromakowiec
Mazurek kajmakowy
Mazurek to tradycyjny przysmak wielkanocny. Najczęściej robi się go z krucheg...
Odsłon: 45
Mazurek z dżemem
Nie ma bardziej klasycznego, wielkanocnego ciasta niż mazurek. Ale ten mazure...
Odsłon: 49