Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolorowy i zdrowy deser, który świetnie sprawdzi się jako przekąska w ciągu dnia lub drugie śniadanie do pracy. Domowy kisiel żurawinowy, waniliowy serek homogenizowany i owocowa granola to bardzo zgrane i niezwykle smaczne połączenie. Gorąco polecam! :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Żurawinę wkładamy do małego garnka, zalewamy szklanką zimnej wody, dodajemy ksylitol oraz miód i gotujemy wszystko przez około 8 minut. Po tym czasie zawartość garnuszka miksujemy. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w połowie szklanki zimnej wody i wlewamy do gorącej masy żurawinowej. Całość ponownie zagotowujemy, pamiętając o energicznym mieszaniu. Gotowy kisiel studzimy.
Granolę (najlepiej domową) mieszamy z liofilizowanymi jagodami leśnymi oraz jagodami goji. Na dno szklanek lub pucharków układamy pierwszą warstwę kisielu, na niej kilka łyżek serka homogenizowanego, który posypujemy owocową granolą. Układanie warstw powtarzamy i deser gotowy!
Kiedy deser podamy od razu po przygotowaniu, granola będzie chrupiąca. Jeśli schłodzimy go w lodówce, granola zmięknie, a całość w smaku będzie jakby "sernikowa".
Życzę smacznego! :)