Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto na niedzielę - klasyczną babkę piaskową , serdecznie polecam :-)
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1014
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 767
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4169
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 85
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1014
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 767
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4169
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 85
Składniki
1. 250 g miękkiego masła ucieramy z niepełną szklanką cukru, na puszystą masę. 2. W międzyczasie do miski przesiewamy 1 szklankę mąki pszennej, pół szklanki mąki ziemniaczanej, i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 3. Pod koniec ucierania masła z cukrem dodajemy paczkę cukru waniliowego i kilka kropel aromatu (polecam rumowy). 4. Następnie, cały czas ucierając, dodajemy stopniowo zmieszane mąki z proszkiem do pieczenia, a potem po jednym całym jajku, cały czas miksując. 5. Foremkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą i przekładamy ciasto do formy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 6. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika na najniższe pięterko i pieczemy przez ok. 45-50 minut z grzaniem góra-dół. 7. Upieczone ciasto pozostawiamy w foremce do wystudzenia. Następnie przekładamy na paterę i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :-)