Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze do wyjadania po świętach i na Nowy Rok.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4472
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13370
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4472
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13370
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Składniki
Zagnieść makaron, pokroić w paski i ugotować w osolonej wodzie.
Czysty, opłukany mak zalać wrzątkiem i gotować 10 minut. Po przestygnięciu odsączyć na sitku i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Masło rozgrzać na patelni, dodać mak, bakalie, aromat, miód i mieszając chwilę smażyć. Podawać z makaronem.