Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze do wyjadania po świętach i na Nowy Rok.
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 188
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 58
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 443
Przepis na szybki obiad z ziemniakami lub ryżem.
Odsłon: 144
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 188
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 58
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 443
Przepis na szybki obiad z ziemniakami lub ryżem.
Odsłon: 144
Składniki
Zagnieść makaron, pokroić w paski i ugotować w osolonej wodzie.
Czysty, opłukany mak zalać wrzątkiem i gotować 10 minut. Po przestygnięciu odsączyć na sitku i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Masło rozgrzać na patelni, dodać mak, bakalie, aromat, miód i mieszając chwilę smażyć. Podawać z makaronem.