Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z makiem i bakaliami"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 190
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22426
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 190
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22426
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Mak sparz wrzątkiem na sicie, zmiel dwukrotnie. Miód rozpuść. Partiami wsypuj do niego mak i ucieraj, podgrzewając na małym ogniu. Wymieszaj z posiekanymi bakaliami. Dodaj wydrążone ziarenka wanilii.
Mleko zagotuj ze szczyptą soli, wrzuć makaron. Ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Zimny makaron wymieszaj starannie z przygotowaną masą makową. Przełóż do dużej salaterki i mocno schłodź.
porcji, czas ok. 80 min; porcja – 480 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety