Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z makiem i bakaliami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34062
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34062
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Mak sparz wrzątkiem na sicie, zmiel dwukrotnie. Miód rozpuść. Partiami wsypuj do niego mak i ucieraj, podgrzewając na małym ogniu. Wymieszaj z posiekanymi bakaliami. Dodaj wydrążone ziarenka wanilii.
Mleko zagotuj ze szczyptą soli, wrzuć makaron. Ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Zimny makaron wymieszaj starannie z przygotowaną masą makową. Przełóż do dużej salaterki i mocno schłodź.
porcji, czas ok. 80 min; porcja – 480 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety