Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kociołek po cabańsku – z Chrzanowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 226
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 226
Składniki
Ziemniaki i marchew oczyścić, obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pociąć w krążki. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w paseczki, boczek w kostkę, kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki. Koperek opłukać. Kapustę umyć, osuszyć.
Duże naczynie żaroodporne wyłożyć boczkiem i wyścielić liśćmi kapusty. Ułożyć na nich warstwę ziemniaków. Posypać przyprawami i koperkiem. Przykryć warstwą kiełbasy, na to położyć pieczarki, przyprawy, koperek, marchew, przyprawy, koperek, cebula, przyprawy, koperek i ziemniaki, przyprawy koperek.
Zawinąć w kapustę, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na ok. 80 minut.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium