Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, bardzo aromatyczne, pachnące kokosem i wanilią bezglutenowe ciasteczka, które idealnie sprawdzą się jako dodatek do kawy. Kokosanki są proste i szybkie w wykonaniu i tak samo szybko znikają ;)
Masło rozpuszczamy i dodajemy do niego kilka kropel aromatu waniliowego, cukier puder oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Studzimy zawartość garnuszka.
Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, a na koniec dodajemy sporą łyżeczkę mąki ziemniaczanej i jeszcze chwilę miksujemy.
Do powstałej piany białkowej dodajemy ostudzone wiórki kokosowe i łączymy składniki, delikatnie mieszając je łyżką.
Tak powstałą masę wykładamy za pomocą łyżeczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów.
* Ciasteczek nie ugniatamy, ale zostawiamy je w postaci postrzępionej.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C na około 15 minut i pieczemy do lekkiego zarumienienia.
Ciasteczka studzimy, a następnie przechowujemy je w metalowej puszce.
Gotowe ciasteczka są bardzo aromatyczne, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku.
Życzę smacznego! :)
Przepis dnia
Ogórki przyrządzone według tego przepisu są słodkie, chrupiące i aromatyczne....
Odsłon: 14049
Chrupiąca ogórkowa salsa z wędzoną rybą świetnie sprawdzi się jako przekąska...
Odsłon: 142
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3664
Przepis dnia
Ogórki przyrządzone według tego przepisu są słodkie, chrupiące i aromatyczne....
Odsłon: 14049
Chrupiąca ogórkowa salsa z wędzoną rybą świetnie sprawdzi się jako przekąska...
Odsłon: 142
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3664
Składniki
Masło rozpuszczamy i dodajemy do niego kilka kropel aromatu waniliowego, cukier puder oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Studzimy zawartość garnuszka.
Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, a na koniec dodajemy sporą łyżeczkę mąki ziemniaczanej i jeszcze chwilę miksujemy.
Do powstałej piany białkowej dodajemy ostudzone wiórki kokosowe i łączymy składniki, delikatnie mieszając je łyżką.
Tak powstałą masę wykładamy za pomocą łyżeczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów. * Ciasteczek nie ugniatamy, ale zostawiamy je w postaci postrzępionej.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C na około 15 minut i pieczemy do lekkiego zarumienienia. Ciasteczka studzimy, a następnie przechowujemy je w metalowej puszce.
Gotowe ciasteczka są bardzo aromatyczne, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Życzę smacznego! :)
Przepisy Desery
Desery
Tort ze świeżymi wiśniami i pianką wiśniową
Desery
Błyskawiczne ciastka serkiem i borówkami
Desery
Ciasto bez pieczenia na herbatnikach
Desery
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Tort ze świeżymi wiśniami i pianką wiśniową
Bardzo prosty w wykonaniu, a zarazem efektowny tort, w którym warstwy puszyst...
Odsłon: 34
Błyskawiczne ciastka serkiem i borówkami
Do kawki polecam smaczne szybkie ciasteczka
Odsłon: 106