Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące, smaczne i na jeden kęs :) Idealne na urodzinowe przyjęcie, na niedzielne popołudnie, albo na podjadanie na co dzień. Dzisiaj proponuję wersję z czekoladową polewą.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1501
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 238
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 246
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 236
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8293
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1501
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 238
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 246
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 236
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8293
Składniki
Masło i cukier ucieram na jednolitą, puszystą masę, następnie dodaję jajko i dalej ucieram. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszam w osobnej misce i dodaję o masy, mieszam. Następnie do masy dodaję wiórki kokosowe i mieszam całość łyżką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Z masy kokosowej formuję niewielkie ciasteczka (nie muszą być regularne, można je nakładać też łyżką) i układam na blaszce. Kokosanki piekę w temperaturze 190 stopni przez 15 minut.
Czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej, czekam chwilkę, aż przestygnie. Kokosanki maczam jedną stroną w czekoladzie i układam na kratce lub papierze do pieczenia. Czekam aż zastygnie i gotowe :) Smacznego :)