Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące, smaczne i na jeden kęs :) Idealne na urodzinowe przyjęcie, na niedzielne popołudnie, albo na podjadanie na co dzień. Dzisiaj proponuję wersję z czekoladową polewą.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1173
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1078
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2137
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1173
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1078
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2137
Składniki
Masło i cukier ucieram na jednolitą, puszystą masę, następnie dodaję jajko i dalej ucieram. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszam w osobnej misce i dodaję o masy, mieszam. Następnie do masy dodaję wiórki kokosowe i mieszam całość łyżką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Z masy kokosowej formuję niewielkie ciasteczka (nie muszą być regularne, można je nakładać też łyżką) i układam na blaszce. Kokosanki piekę w temperaturze 190 stopni przez 15 minut.
Czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej, czekam chwilkę, aż przestygnie. Kokosanki maczam jedną stroną w czekoladzie i układam na kratce lub papierze do pieczenia. Czekam aż zastygnie i gotowe :) Smacznego :)