Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące, smaczne i na jeden kęs :) Idealne na urodzinowe przyjęcie, na niedzielne popołudnie, albo na podjadanie na co dzień. Dzisiaj proponuję wersję z czekoladową polewą.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 12330
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1015
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4321
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 889
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1132
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4094
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 12330
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1015
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4321
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 889
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1132
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4094
Składniki
Masło i cukier ucieram na jednolitą, puszystą masę, następnie dodaję jajko i dalej ucieram. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszam w osobnej misce i dodaję o masy, mieszam. Następnie do masy dodaję wiórki kokosowe i mieszam całość łyżką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Z masy kokosowej formuję niewielkie ciasteczka (nie muszą być regularne, można je nakładać też łyżką) i układam na blaszce. Kokosanki piekę w temperaturze 190 stopni przez 15 minut.
Czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej, czekam chwilkę, aż przestygnie. Kokosanki maczam jedną stroną w czekoladzie i układam na kratce lub papierze do pieczenia. Czekam aż zastygnie i gotowe :) Smacznego :)