Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszne chrupiące i miękkie w środku kokosanki, a jednocześnie jest to pomysł co zrobić z białkami, które zostaną nam na przykład po faworkach. Serdecznie polecam :-)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 148
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4338
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11781
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6731
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5563
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13861
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 148
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4338
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11781
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6731
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5563
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13861
Składniki
1. Zaczynamy od rozpuszczenia w rondelku 150 g masła. 2. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. W trakcie ubijania dosypujemy stopniowo 80 g cukru. Pod koniec ubijania dodajemy 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej i jeszcze chwilę ubijamy. 3. Do rozpuszczonego masła dosypujemy stopniowo 200 g wiórków kokosowych i mieszamy. 4. Następnie wiórki zmieszane z masłem dodajemy do ubitej piany i mieszamy. 5. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżkami nakładamy porcje ciasta formując ciasteczka. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 6. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika na najwyższe pięterko, pieczemy przez ok. 15 minut z termoobiegiem lub bez, wszystko zależy od piekarnika. Polecam piec przez około 7 minut z grzaniem góra-dół, a pozostały czas z termoobiegiem. Kokosanki studzimy na kratce.