Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to idealny sposób na wykorzystanie białek, które zostają np. po pieczeniu ciast kruchych, lemon curd czy innych pyszności. Nie lubię marnowania jedzenia, dlatego nadmiar białek zamrażam, a kiedy najdzie mnie ochota wykorzystuje je np. do tortu bezowego lub kokosanek. Te ciasteczka pachną obłędnie, są chrupiące i delikatne. Idealne z kubkiem ciepłego mleka :)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 96
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 361
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 157
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 96
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 361
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 157
Składniki
Do białek dodać szczyptę soli. Ubijać mikserem na średnich obrotach. Kiedy białka podwoją swoją objętość stopniowo dosypywać cukier. Ubijać do czasu, aż piana będzie szklista i sztywna. Do piany dodać wiórki kokosowe i mąkę. Delikatnie wymieszać całość do połączenia się składników. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać (najlepiej za pomocą łyżki do lodów) porcje ciasta, zachowując większe odstępy. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec ok. 20 minut, do lekkiego zarumienienia.