Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki jak z najlepszej cukierni, czyli z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie, możesz samodzielnie przygotować w domu. Wystarczy, że będziesz postępować zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi w przepisie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 593
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 867
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 593
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 867
Składniki
W garnku rozpuść masło, gdy będzie płynne wsyp połowę cukru i energicznie mieszaj, gdy przestanie chrzęścić, zdejmij garnek z ognia i dodaj połowę wiórków kokosowych. Całość dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę, pod sam koniec dodaj pozostały cukier i resztę wiórków kokosowych.
Bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą szpatułki sylikonowej, wymieszaj ze sobą obydwie masy. Następnie używając łyżki, wykładaj porcje na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
Kokosanki piecz w 180 stopniach przez około 15 minut, do zarumienienia.