Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki jak z najlepszej cukierni, czyli z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie, możesz samodzielnie przygotować w domu. Wystarczy, że będziesz postępować zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi w przepisie.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2479
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 83
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 740
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2479
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 83
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 740
Składniki
W garnku rozpuść masło, gdy będzie płynne wsyp połowę cukru i energicznie mieszaj, gdy przestanie chrzęścić, zdejmij garnek z ognia i dodaj połowę wiórków kokosowych. Całość dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę, pod sam koniec dodaj pozostały cukier i resztę wiórków kokosowych.
Bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą szpatułki sylikonowej, wymieszaj ze sobą obydwie masy. Następnie używając łyżki, wykładaj porcje na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
Kokosanki piecz w 180 stopniach przez około 15 minut, do zarumienienia.