Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki jak z najlepszej cukierni, czyli z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie, możesz samodzielnie przygotować w domu. Wystarczy, że będziesz postępować zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi w przepisie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4831
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9234
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4831
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9234
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Składniki
W garnku rozpuść masło, gdy będzie płynne wsyp połowę cukru i energicznie mieszaj, gdy przestanie chrzęścić, zdejmij garnek z ognia i dodaj połowę wiórków kokosowych. Całość dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę, pod sam koniec dodaj pozostały cukier i resztę wiórków kokosowych.
Bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą szpatułki sylikonowej, wymieszaj ze sobą obydwie masy. Następnie używając łyżki, wykładaj porcje na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
Kokosanki piecz w 180 stopniach przez około 15 minut, do zarumienienia.