Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaszaleć w kuchni i zaskoczyć swoich bliskich pysznymi, zdrowymi słodkościami? Przepis na ciasteczka kokosowe bez cukru to idealne rozwiązanie dla każdego miłośnika zdrowej kuchni. Te pyszne ciasteczka są łatwe do przygotowania, a jednocześnie bogate w smak dzięki wiórkom kokosowym. Dzięki wykorzystaniu erytrytolu, są słodkie, ale bez zbędnych kalorii i cukru. Sprawdź, jak zrobić te proste i szybkie ciasteczka, które z pewnością staną się hitem każdej domowej imprezy!
blacha do pieczenia, miska, mikser
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36009
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36009
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Do miski przekładamy oddzielone od żółtek białka, dodajemy szczyptę soli i całość ubijamy na sztywną pianę ( ale nie za sztywną ) następnie małymi porcjami wsypujemy erytrytol i wszystko dalej ubijamy, aż słodzik się rozpuści. Pod koniec miksowania do ubitej piany dodajemy budyń w proszku i całość razem łączymy. Następnie do masy dodajemy wiórki kokosowe i wszystko delikatnie mieszamy łyżką.
Na wyłożoną papierem do pieczenia formę nakładamy łyżką niewielkie porcje masy i formujemy ciastka nadając im pożądany kształt, pamiętając o zachowaniu odstępów.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180° około 20 minut. Upieczone ciastka pozostawiamy w piekarniku aż lekko wystygną, po czym przekładamy je na kratkę do pieczenia.