Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaszaleć w kuchni i zaskoczyć swoich bliskich pysznymi, zdrowymi słodkościami? Przepis na ciasteczka kokosowe bez cukru to idealne rozwiązanie dla każdego miłośnika zdrowej kuchni. Te pyszne ciasteczka są łatwe do przygotowania, a jednocześnie bogate w smak dzięki wiórkom kokosowym. Dzięki wykorzystaniu erytrytolu, są słodkie, ale bez zbędnych kalorii i cukru. Sprawdź, jak zrobić te proste i szybkie ciasteczka, które z pewnością staną się hitem każdej domowej imprezy!
blacha do pieczenia, miska, mikser
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5077
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34439
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2098
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113778
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5077
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34439
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2098
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113778
Składniki
Do miski przekładamy oddzielone od żółtek białka, dodajemy szczyptę soli i całość ubijamy na sztywną pianę ( ale nie za sztywną ) następnie małymi porcjami wsypujemy erytrytol i wszystko dalej ubijamy, aż słodzik się rozpuści. Pod koniec miksowania do ubitej piany dodajemy budyń w proszku i całość razem łączymy. Następnie do masy dodajemy wiórki kokosowe i wszystko delikatnie mieszamy łyżką.
Na wyłożoną papierem do pieczenia formę nakładamy łyżką niewielkie porcje masy i formujemy ciastka nadając im pożądany kształt, pamiętając o zachowaniu odstępów.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180° około 20 minut. Upieczone ciastka pozostawiamy w piekarniku aż lekko wystygną, po czym przekładamy je na kratkę do pieczenia.