Do góry

Desery Przepis na:

Kokosanki budyniowe z brzoskwiniowym dżemem

Kokosanki budyniowe z brzoskwiniowym dżemem

Autor:

Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 3510

Dodano:

Odsłon: 905

To zdecydowanie najlepszy przepis na kokosanki jaki próbowałam. Są kruche na zewnątrz i miękkie w środku. Budyń poprawił konsystencję i nadał lekko waniliowego aromatu. Pychota!

Składniki

  • Białko jaja - 5szt
  • Kokos wiórki - 250g
  • Cukier - 100g
  • Budyń waniliowy bez cukru - 1 torebka
  • Dżem brzoskwiniowy
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kokosanki budyniowe z brzoskwiniowym dżemem

Przygotowanie

  1. Białka z odrobiną cukru ubijamy. Zaczynamy od małych obrotów miksera i dochodzimy do najwyższych. Kiedy piana jest już sztywna dodajemy porcjami cukier, cały czas miksując. Dosypujemy budyń i miksujemy. Na końcu dodajemy wiórki kokosa i mieszamy łyżką, albo mikserem na małych obrotach.

    Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kokosanki. Najlepiej za pomocą łyżki nakładać porcję ciasta i palcami formować w niej dziurkę.

  2. Do dziurek nakładamy dżem. Ja używałam brzoskwiniowego.

  3. Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut. Po ostudzeniu są gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń