Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zdecydowanie najlepszy przepis na kokosanki jaki próbowałam. Są kruche na zewnątrz i miękkie w środku. Budyń poprawił konsystencję i nadał lekko waniliowego aromatu. Pychota!
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 909
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1090
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 909
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1090
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2821
Składniki
Białka z odrobiną cukru ubijamy. Zaczynamy od małych obrotów miksera i dochodzimy do najwyższych. Kiedy piana jest już sztywna dodajemy porcjami cukier, cały czas miksując. Dosypujemy budyń i miksujemy. Na końcu dodajemy wiórki kokosa i mieszamy łyżką, albo mikserem na małych obrotach. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kokosanki. Najlepiej za pomocą łyżki nakładać porcję ciasta i palcami formować w niej dziurkę.
Do dziurek nakładamy dżem. Ja używałam brzoskwiniowego.
Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut. Po ostudzeniu są gotowe.