Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zdecydowanie najlepszy przepis na kokosanki jaki próbowałam. Są kruche na zewnątrz i miękkie w środku. Budyń poprawił konsystencję i nadał lekko waniliowego aromatu. Pychota!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44653
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182091
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 245
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44653
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182091
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 245
Składniki
Białka z odrobiną cukru ubijamy. Zaczynamy od małych obrotów miksera i dochodzimy do najwyższych. Kiedy piana jest już sztywna dodajemy porcjami cukier, cały czas miksując. Dosypujemy budyń i miksujemy. Na końcu dodajemy wiórki kokosa i mieszamy łyżką, albo mikserem na małych obrotach. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kokosanki. Najlepiej za pomocą łyżki nakładać porcję ciasta i palcami formować w niej dziurkę.
Do dziurek nakładamy dżem. Ja używałam brzoskwiniowego.
Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut. Po ostudzeniu są gotowe.