Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosanki domowe"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3519
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3519
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Składniki
Masło rozpuść, dodaj cukier, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Wlej mleko, wymieszaj, wyłącz palnik. Wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj, odstaw do wystudzenia. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodaj mąkę. Pianę stopniowo dodawaj do masy, delikatnie mieszając.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj łyżeczką porcje masy. Piecz 15 minutw temperaturze 180° C. Ciastka można przechowywać w blaszanym pudełku.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień