Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, które skradną serca wszystkich wielbicieli kokosa. Kokosanki wykonane według tego przepisu wychodzą cudownie mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Polane mleczną czekoladą wręcz rozpływają się w ustach. Z podanego przepisu powinniście otrzymać około 20 ciasteczek.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2472
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 154
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 730
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2472
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 154
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 730
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni (grzałka góra-dół).
Masło rozpuść w rondelku lub kuchence mikrofalowej i odstaw do przestudzenia.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodaj do białek wiórki kokosowe i wlej przestudzone masło. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Przy użyciu łyżki lub gałkownicy do lodów uformuj równej wielkości ciasteczka.
Kokosanki wstaw do piekarnika. Piecz przez około 20 minut.
Czekoladę połam w kostki i rozpuść w kąpieli wodnej.
Przestudzone kokosanki polej czekoladą.