Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe kokosanki ale z dodatkiem wiśni w środku:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8541
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1123
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11399
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 456
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8541
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1123
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11399
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 456
Składniki
Rozpuścić masło,następnie dodać cukier i mieszać aż zacznie się rozpuszczać.Wsypać kokos i zamieszać (masa ma być bardzo gęsta).Masę wystudzić.Z białek ubić sztywną pianę,a gdy już będzie ubita dodać mąkę ziemniaczaną,zamieszać łyżką.Do ubitej piany dodać masę kokosową i dokładnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Nabrać na łyżkę masę kokosową,nałożyć na papier i uformować palcami.W środek każdej włożyć po jednej wisience.(Ja swoje kokosanki zrobiłam lekko płaskie ale zależy to od upodobania).Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 15-25 min (zależy od wielkości kokosanek) Po upieczeniu zanim zdejmie się z blachy trzeba dać kokosankom wystygnąć:)