Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik na zimno o smaku kokosowym.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1112
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 394
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 789
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1112
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 394
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 789
Składniki
1. Spód. Masło rozpuścić. Ciastka, masło i kakao zmiksować do konsystencji mokrego piasku. Spód formy 22 cm wyłożyć papierem. Masę ciasteczkową wysypać do formy i wyrównać łyżką. Wstawić do lodówki. Masa kokosowa. Jogurt, serek, cukier, likier i wiórki zmiksować. Żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Do lekko ciepłej żelatyny dodać łyżkę masy serowej, wymieszać, dodać kolejne dwie łyżki, wymieszać. Tak zahartowaną żelatynę dodać do masy serowej i zmiksować. Schłodzoną gęstą część mleczka kokosowego ubić i porcjami dodawać do sera. Całość wyłożyć na masę ciasteczkową, schładzać kilka godzin. Polewa. Śmietanę podgrzać prawie do wrzenia i zalać nią posiekaną czekoladę. Polać wychłodzone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.