Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik na zimno o smaku kokosowym.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2660
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3894
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 748
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2660
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3894
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 748
Składniki
1. Spód. Masło rozpuścić. Ciastka, masło i kakao zmiksować do konsystencji mokrego piasku. Spód formy 22 cm wyłożyć papierem. Masę ciasteczkową wysypać do formy i wyrównać łyżką. Wstawić do lodówki. Masa kokosowa. Jogurt, serek, cukier, likier i wiórki zmiksować. Żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Do lekko ciepłej żelatyny dodać łyżkę masy serowej, wymieszać, dodać kolejne dwie łyżki, wymieszać. Tak zahartowaną żelatynę dodać do masy serowej i zmiksować. Schłodzoną gęstą część mleczka kokosowego ubić i porcjami dodawać do sera. Całość wyłożyć na masę ciasteczkową, schładzać kilka godzin. Polewa. Śmietanę podgrzać prawie do wrzenia i zalać nią posiekaną czekoladę. Polać wychłodzone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.