Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne kokoski, które znikają w mig z talerza. Polecam, bo u mnie zawsze się sprawdzają i pięknie pachną dzięki roztopionemu masełku:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10683
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6156
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13045
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4792
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10683
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6156
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13045
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4792
Składniki
Masło rozpuść w garnku i dodaj 100g cukru i czekaj do rozpuszczenia. Następnie dodaj wiórki i wymieszaj (jest dość sypkie). Ostudź. w międzyczasie ubij białka na sztywno i stopniowo dodawaj 50 g cukru, mąkę i sok z cytryny. Delikatnie i po trochę wymieszaj z wiórkami. Wykładaj na papier do pieczenia małą łyżeczka i zachowaj odstępy bo kokoski trochę urosną. Piecz 15 minut w 180 stopniach.