Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne kokoski, które znikają w mig z talerza. Polecam, bo u mnie zawsze się sprawdzają i pięknie pachną dzięki roztopionemu masełku:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2366
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1495
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3647
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1379
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2366
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1495
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3647
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1379
Składniki
Masło rozpuść w garnku i dodaj 100g cukru i czekaj do rozpuszczenia. Następnie dodaj wiórki i wymieszaj (jest dość sypkie). Ostudź. w międzyczasie ubij białka na sztywno i stopniowo dodawaj 50 g cukru, mąkę i sok z cytryny. Delikatnie i po trochę wymieszaj z wiórkami. Wykładaj na papier do pieczenia małą łyżeczka i zachowaj odstępy bo kokoski trochę urosną. Piecz 15 minut w 180 stopniach.