Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek dla smakoszy słodkości.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3372
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3372
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodając powoli cukier. Następnie wsypać wiórki kokosowe, dodać sok z cytryny i lekko wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć ciastka wyciśnięte szprycą. Mleko roztrzepać z żółtkiem, posmarować ciastka pędzelkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i dopiec przez następne 10 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, maczać ciasteczka od spodu i wystudzić.