Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek dla smakoszy słodkości.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34204
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 348
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 81
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 350
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9130
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34204
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 348
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 81
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 350
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9130
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodając powoli cukier. Następnie wsypać wiórki kokosowe, dodać sok z cytryny i lekko wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć ciastka wyciśnięte szprycą. Mleko roztrzepać z żółtkiem, posmarować ciastka pędzelkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i dopiec przez następne 10 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, maczać ciasteczka od spodu i wystudzić.