Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowa niespodzianka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Składniki
Ciasto: jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiej z proszkiem i porcjami domieszaj do jajek. Połącz z wiórkami. Wlej do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz 25 min w 170°C. Ostudź.
2. Krem: jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Podpraż z odrobiną wody. Wsyp cukier, podduś, zmiksuj. Ryż ugotuj w mleku. Dodaj do niego mus jabłkowy i gotuj kilka minut. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, połącz z jogurtem i ryżem, zmiksuj na gładki krem. Biszkopty pokrusz na kawałki. Wymieszaj z kremem. Ciasto przetnij na dwa blaty.
Blaty przełóż kremem, a wierzch polej gotowymi polewami czekoladowymi. Udekoruj drażami i schłodź.Źródło: Naj