Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozpływająca się w ustach pianka z kokosowymi płatkami, na spodzie z prince polo o smaku kokosowym. Dla miłośników smacznych deserów.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5373
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 234
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 852
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 164
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5373
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 234
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 852
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 164
Składniki
Batony pokroić na kawałeczki. Wysypać je na dno formy. Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody i odstawić, aby napęczniała. Twaróg wymieszać z mlekiem, śmietanką,cukrem, ekstraktem z wanilii, wsypać płatki kokosowe. Do napęczniałej żelatyny dolać wrzątek, w takiej ilości aby ją zakrył. Wymieszać, aż się całkowicie rozpuści. Do rozpuszczonej żelatyny dodać łyżkę masy twarogowej. Ma to na celu zahartowanie żelatyny i zapobiega powstawaniu grudek. Zahartowaną żelatynę wlać w całości do masy twarogowej. Masę dokładnie wymieszać i wylać na ciasteczkowy spód. Umieścić w lodówce na całą noc. Śmietankę miksujemy na sztywno. Wykładamy na zimną piankę, posypujemy chałwą i jagodami. Smacznego.