Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozpływająca się w ustach pianka z kokosowymi płatkami, na spodzie z prince polo o smaku kokosowym. Dla miłośników smacznych deserów.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12702
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12702
Składniki
Batony pokroić na kawałeczki. Wysypać je na dno formy. Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody i odstawić, aby napęczniała. Twaróg wymieszać z mlekiem, śmietanką,cukrem, ekstraktem z wanilii, wsypać płatki kokosowe. Do napęczniałej żelatyny dolać wrzątek, w takiej ilości aby ją zakrył. Wymieszać, aż się całkowicie rozpuści. Do rozpuszczonej żelatyny dodać łyżkę masy twarogowej. Ma to na celu zahartowanie żelatyny i zapobiega powstawaniu grudek. Zahartowaną żelatynę wlać w całości do masy twarogowej. Masę dokładnie wymieszać i wylać na ciasteczkowy spód. Umieścić w lodówce na całą noc. Śmietankę miksujemy na sztywno. Wykładamy na zimną piankę, posypujemy chałwą i jagodami. Smacznego.