Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozpływająca się w ustach pianka z kokosowymi płatkami, na spodzie z prince polo o smaku kokosowym. Dla miłośników smacznych deserów.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18462
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18462
Składniki
Batony pokroić na kawałeczki. Wysypać je na dno formy. Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody i odstawić, aby napęczniała. Twaróg wymieszać z mlekiem, śmietanką,cukrem, ekstraktem z wanilii, wsypać płatki kokosowe. Do napęczniałej żelatyny dolać wrzątek, w takiej ilości aby ją zakrył. Wymieszać, aż się całkowicie rozpuści. Do rozpuszczonej żelatyny dodać łyżkę masy twarogowej. Ma to na celu zahartowanie żelatyny i zapobiega powstawaniu grudek. Zahartowaną żelatynę wlać w całości do masy twarogowej. Masę dokładnie wymieszać i wylać na ciasteczkowy spód. Umieścić w lodówce na całą noc. Śmietankę miksujemy na sztywno. Wykładamy na zimną piankę, posypujemy chałwą i jagodami. Smacznego.