Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowe ciasto straciatella na maślance

Kokosowe ciasto straciatella na maślance

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2426

Dodano:

Odsłon: 2444

Kokosowy smak przełamany borówkami i gorzką czekoladą.

Składniki

  • 250g masła
  • 300g cukru
  • 5 jajek (M)
  • 500g mąki
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 250ml maślanki
  • 300g borówek amerykańskich
  • 100g pokrojonej w małą kostkę gorzkiej czekolady
  • 125g wióków kokosowych
  • 125g brązowego cukru
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, prostokątną formę (30X20 cm) natłuścić.

  2. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy dodawać na przemian z maślanką. Na końcu dodać czekoladę i delikatnie wymieszać. Masę przelać do przygotowanej formy.

  3. Wierzch ciasta posypać borówkami.Lekko wcisnąć je w ciasto. Wiórki wymieszać z brązowym cukrem i posypać powierzchnię ciasta. Piec ok. 60 minut. Po 30 minutach pieczenia przykryć folią aluminiową.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń