Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasto z kokosową nutką z wiśniowym budyniem i owocami. Nie za słodkie, takie w sam raz, bo owoce i rabarbar podkreślają jego smak.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2179
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 848
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2179
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 848
Składniki
Mąki przesiać, dodać masło, posiekać nożem. Następnie dodać proszek do pieczenia, cukier, żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto i podzielić je na 3 części. Jedną część ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki, a dwie rozwałkować i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 22x28cm, posypać bułka tartą.
Rabarbar obrać, pokroić na kawałeczki, wymieszać z cukrem pudrem i cukrem z wanilią.
Na cieście równomiernie rozłożyć owoce i rabarbar.
Budyń Odlać ¾ szklanki mleka i wymieszać w nim proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować, wlać mleko z budyniem, mieszając gotować 1 -2 minuty. Ciepły budyń wylać na ciasto w formie.
Na budyń pokruszyć palcami lub zetrzeć na grubej tarce ciasto z zamrażarki. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50-55 minut.