Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pachnące kokosem ciasto. Pasować będą do niego zarówno czarne jak i czerwone porzeczki, ale też i każde inne drobne owoce sezonowe. P.S. Na drugi dzień jest jeszcze lepsze, pycha !
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34678
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3983
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34678
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3983
Składniki
Mąkę przesiać z wiórkami, cukrami i proszkiem do pieczenia. Do miski z mąką wbić jaja, dodać mleko, roztopiony tłuszcz, śmietanę, wszystko energicznie wymieszać łyżką do połączenia składników. Porzeczki odszypułkować, umyć, odsączyć. Kwadratową foremkę o boku 24 cm lub tortownicę o tej samej średnicy, wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, wyrównać powierzchnię, posypać owocami. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 55 minut, do suchego patyczka (biorąc oczywiście pod uwagę wilgoć z owoców). Jeszcze ciepłe ciasto ewentualnie można posypać cukrem pudrem.