Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i bez pieczenia ciasto podbije Wasze serca. Bardzo delikatne i smaczne letnie ciasto.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2158
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 127
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 216
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2158
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 127
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 216
Składniki
Tortownica 22 cm. Ja używam plastykowej obręczy. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, studzimy. Czekoladę siekamy lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Schłodzoną śmietanę i jogurt ubijamy do lekkiego zgęstnienia. 1 łyżkę masy mieszamy z galaretką, dodajemy drugą, mieszamy. Potem galaretkę przelewamy do masy, dobrze mieszamy. Na koniec dodajemy kawałki czekolady , można dodać kilka kropli soku z cytryny. Na spód tortownicy układamy warstwę lekko spryskanych herbatą biszkoptów i zalewamy lekko tężejącą masą. Schładzamy w lodówce minimum 60 minut. Gotujemy drugą galaretkę w 500 ml, studzimy. Na wierzchu ciasta układamy owoce, zalewamy lekko tężejącą galaretką i studzimy kilka godzin.
Ciasto jest gotowe do wyjęcia. Na pewno będzie Wam smakować.