Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 118
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2664
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 824
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14243
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 118
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2664
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 824
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14243
Składniki
Masło dobrze spienić. Dodawać stopniowo cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodawać po jednym jajku. Ucierać. Teraz stopniowo mąka pszenna z proszkiem do pieczenia, śmietana i wiórki. Ciasto przełożyć do foremki 30x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć śliwki pozbawione pestek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Wystudzone ciasto osypać delikatnie cynamonem i cukrem pudrem. Gotowe. Smacznego.