Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 212
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 332
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 235
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 212
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 332
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 235
Składniki
Masło dobrze spienić. Dodawać stopniowo cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodawać po jednym jajku. Ucierać. Teraz stopniowo mąka pszenna z proszkiem do pieczenia, śmietana i wiórki. Ciasto przełożyć do foremki 30x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć śliwki pozbawione pestek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Wystudzone ciasto osypać delikatnie cynamonem i cukrem pudrem. Gotowe. Smacznego.